YOGALES OF CURSUS

YOGALES in MADE

Alle lessen/cursussen die ik geef zijn voor iedereen toegankelijk. Ieder een eigen niveau volgend. Alle lessen/cursussen: Yogales, Adembegeleiding en Meditatielessen, zijn bedoeld om ‘bewuster van jezelf’ te worden, meer rust en gezondheid te vinden en je veel vitaler en energierijker te voelen. Al deze cursussen zijn tredens in het pad van Patanjali. Het pad van Yoga.    

                                                     

 

* YOGALESSEN* 

Zen-meditatie voor beginners

-Ademhaling-begeleiding

DE YOGALESSEN:

De lessen zijn opgebouwd uit:

* Aardenoefeningen

* Verschillende Opbouwende asana’s (lichamelijke oefeningen)

* Ademoefeningen

* Meditatieve momenten

* Eindigend met een ontspanning

De lessen duren 1 uur tot 5 kwartier uiterlijk.

1x in de maand wordt de les beëindigd met een kopje thee, terwijl ik iets vertel over de filosofie van yoga, algemene vragen beantwoord of ik lees iets voor, iets wat ik ben tegengekomen in een tijdschrift of het vakblad.

DE THEMACURSUSSEN:

THEMA ademhaling:

Enige tijd geleden heb ik een ademcursus gegeven.

Na nog meer verschillende bijscholingen gevolgd te hebben ben ik in januari 2010 weer een ademtraining gestart.

Meer energie en gezondheid door een goede ademhaling. Deze ademcursus is bedoeld voor diegene die moeite hebben met ademen. Merk je dat je vaak snel buiten adem bent of dat je te hoog ademt daardoor misschien zelfs hyperventilatie tot gevolg, dan is deze cursus zeer geschikt. Het is de bedoeling dat je na de cursus veel bewuster van je adem bent en hierdoor deze beter kan sturen als het nodig is.

Als je erg druk bent in je hoofd van dat je weinig energie hebt ben je met deze cursus waarschijnlijk al weer een grote stap verder voor herstel.

De laatste cursus was gepland op 7 donderdag-avonden en was op 7 januari om half 8 gestart. Op dit moment is er geen nieuwe cursus gepland.

 

THEMA ZENMEDITATIE:

Deze cursus was ik op 5 november 2009 gestart. Dit was echt een cursus voor beginners, om op het pad van meditatie te worden begeleid.

In deze cursus kwamen verschillende aspecten aan bod. Beginnende bij de houding die je kon aannemen. Verschillende vormen meditatiekussens en krukjes waren aanwezig, zodat je kon uitproberen wat de juiste manier was om te zitten. Verschillende techniekjes om met de aandacht bij jezelf te komen en te blijven, werden geoefend. Zodat je kon ontdekken wat voor jou een goede houvast was om de eeuwige Babbelaar de baas te zijn. En in iedere volgende les gingen we steeds minder praten en zo ontsond er steeds meer stilte. Zodat je meer bij jezelf kwam en leerde rust toe te laten, zodat er een helder denken ontstond. In dat helder denken verschijnt vanzelf de wijsheid en de Inzichten.

Belangrijk: het inzicht krijgen in de volgende zinnen:

Het is zoals het is. Het niet invullen met je denken of iets goed of slecht is, het is zoals het is.

Hier en Nu zijn. Het bewust zijn van alles wat je op dit moment doet, ziet en beleeft. Aandachtig zijn. niet weggezonken in die stromende rivier van emoties, de Babbelaar in je hoofd.

De stromende rivier van emoties. Het denken is alleen maar een stromende rivier van emoties die aan je voorbijgaat. Alleen laten wij het niet voorbij gaan maar verbinden ons ermee en zeggen dan ook nog “dat ben ik”. Maar jou ware zelf komt pas tevoorschijn als je die stromende rivier laat stromen en het alleen maar als Schouwer voorbij laat gaan. In de rust en stilte in je hoofd komt het heldere tevoorschijn.

In deze cursus kan je ontdekken van meditatie de weg voor je is om meer rust te vinden in jezelf, gewoon in je dagelijkse leven. Deze cursus werd afgelopen jaar op 7 achtereenvolgende donderdagavonden ingepland en is eind 2009 afgerond. Hierna is er geen nieuwe cursus gepland