OEFENING VAN DE MAAND – SEPTEMBER

 Start iedere dag met het goede voornemen “ik ga het doen” en ……………… doe het dan ook!!!

Zet je wekker 10 minuten eerder dan normaal en gebruik deze minuten voor ‘het met aandacht bij je adem zijn’. Plaats je handen op je buik en voel de beweging van je adem. Uitademing: voel je handen ietsjes naar beneden zakken. Inademing: voel je handen ietsjes omhoog komen. Stuur het niet, alleen maar waarnemen. Neem de tijd en ruimte voor je adem. Als je alle tijd en alle ruimte neemt voel je dat je adem binnenstroomt door je neus. Dat de beweging(het uitzetten) start in de buik doorgaat in flanken, borst, rug en tussen de schouderbladen. En op de uitademing voel je het inzakken van schouderbladen, borst en buik.

Voel op de uitademing de rust en ontspanning van je hele lijf en voel op de inademing de energie naar binnen stromen. Energie voor de komende dag. Neem waar: zijn er gedachten in je hoofd. Ben je er van bewust. Laat de gedachten komen verzet je niet maar doe er verder niets mee. Laat je niet meevoeren met de gedachten, richt je aandacht terug op je adem. Uitademing: laat de eventuele gedachten naar buiten stromen. Inademing: laat krachtige vitale energie naar binnen stromen. Na 10 minuten is het tijd om op te staan. Rek je helemaal uit en geeuw vanuit de diepte van je buik.

Doe voordat je de dag echt begint nog een mooie oefening en het zou ook prachtig zijn als je met deze oefening de dag weer eindigd.

 

                                            (  X  )

 

Je kunt deze oefening zowel liggend als ook zittend doen. Neem in ieder geval de tijd. En doe hem aandachtig.

Sluit je ogen en richt ze zonder je hoofd te bewegen naar de linker bovenhoek. Vervolgens steek je schuin over naar de rechter onderhoek. Een half rondje vormend van rechteronderhoek naar rechter bovenhoek. En schuin overstekend naar de linker onderhoek. Vandaar uit een half cirkeltje volgend naar linkerbovenhoek en weer schuinoverstekend ….. enz. Je volgt met je ogen, als het ware, een lemniscaat. Een liggende 8, (  X  ) .  Doe dit enige tijd en wissel, draai hem terug. Doe het zolang het goed voel.

Ga na in welke ooghoek jij spontaan begint. Ga bewust een week lang juist de niet spontane kant beginnen.

Mocht je dit iedere dag gaan doen dan ben ik erg benieuwd wat dit met je doet. Of je na een maand kan vertellen wat de bevindingen zijn zowel lichamelijk alsook in je hoofd.

Vertel het me in de praktijk of evt via het gastenboek of mail.

Succes

Namasté