OEFENING VAN DE MAAND – JANUARI

Start iedere dag met het goede voornemen “ik ga het doen” en ……………… doe het dan ook!!!!

Zet je wekker 10 minuten eerder dan normaal en gebruik deze minuten voor ‘het met aandacht bij je adem zijn’. Plaats je handen op je buik en voel de beweging van je adem. Uitademing: voel je handen ietsjes naar beneden zakken. Inademing: voel je handen ietsjes omhoog komen. Stuur het niet, alleen maar waarnemen. Neem de tijd en ruimte voor je adem. Als je alle tijd en alle ruimte neemt voel je dat je adem binnenstroomt door je neus. Dat de beweging(het uitzetten) start in de buik doorgaat in flanken, borst, rug en tussen de schouderbladen. En op de uitademing voel je het inzakken van schouderbladen, borst en buik.

Voel op de uitademing de rust en ontspanning van je hele lijf en voel op de inademing de energie naar binnen stromen. Energie voor de komende dag. Neem waar: zijn er gedachten in je hoofd. Ben je er van bewust. Laat de gedachten komen verzet je niet maar doe er verder niets mee. Laat je niet meevoeren met de gedachten, richt je aandacht terug op je adem. Uitademing: laat de eventuele gedachten naar buiten stromen. Inademing: laat krachtige vitale energie naar binnen stromen. Na 10 minuten is het tijd om op te staan. Rek je helemaal uit en geeuw vanuit de diepte van je buik.

Doe voordat je de dag echt begint nog een krachtige oefening:

 

SURYA-NAMASKAR zonnegroet

Deze maand doen we de zonnegroet als oefening van de maand.

Mochten de middelste (lage oefeningen) te moeilijk voor je zijn dan kan je ook oefening 1+2+3+4+3+2+1 doen.

Deze doe je dan 2, 4, 6, of 8x (1e x met linkerbeen naar achteren bij houding 4 en 2e x met rechterbeen naar achteren enz.)

   1  2   3 

   4  5     6 

  7    8     9  

10  11  12

 

Voor de volledige beschrijving zie de pagina YOGA-OEFENINGEN

Heel veel plezier met deze houding. Geniet van het ontdekken van je mogelijkheden ipv je verplicht te voelen om iets te bereiken.

En vergeet niet om na de houding even te gaan liggen, op je rug om te voelen hoe het voelt na de houding. Voel wat de houding heeft gedaan.

Geef dat wat gevoelig is liefdevolle aandacht.

Namaste, Lian