WIE BEN IK

                                              Wie?

                              

                 Ik ben Lian Huijgens.             

Praktijk aan de Dreef in Made. Na gewerkt te hebben in de “soft sector” ben ik tijdens een ziekteperiode me gaan verdiepen in yoga (1993). Door de enorme positieve werking ervan werd ik gedreven om er nog meer van te leren. Ik wilde graag andere ook datgene laten ervaren als wat ik steeds opnieuw ervaar.

Het hele yogaprincipe heeft mij zoveel gegeven. Gestart in 1997 bij één van de destijds 5 Nederlands erkende yoga-opleidingen bij Hans ’t Hart in Tilburg.  Na 4,5 jaar studie heb ik mijn erkende yogadocente diploma gehaald. Inmiddels geef ik al 24 jaar yogalessen in Made.

Na het behalen van mijn diploma ben ik verder gegaan.

Ik heb me verdiept in de ademhaling. Door ondermeer de bijscholing ademtherapie vlgs de methode v. Dixhoorn te volgen bij Yvonne Esser in Maarsen.

Ik heb me verdiept in de meditatie door Jaartraining meditatie  bij “de  blikopener “ in Tilburg te volgen en verschillende zazentrainingen bij te wonen.

Ik heb me verdiept in de algemene yoga door o.a. bijscholingen te volgen bij Rik Verbeek in Amsterdam. De afgelopen jaren heb ik verschillende studieweekenden her en der gevolgd. Om mijn erkenning te behouden ben ik verplicht om nog steeds ieder jaar bijscholingen te volgen.

Als er behoefte is op het gebied waar ik mijn kennis in heb vergroot ben ik graag bereid hierin mijn kennis over te dragen. Dat doe ik in de algemene yogalessen maar dat wil ik ook gaan doen via korte themacursussen.

                                

**BIJSCHOLINGEN 2010:

Op zaterdag 13 maart: *workshop Pawanmuktasana’s bij Maaike Chavanu te Mill (yogabindu). Hier leerde ik een wonderbaarlijke serie houdingen, door hun diepgang en eenvoud maar ook door de grote lichamelijke én geestelijke, zelfs meditatieve invloed, fantastische asana’s. binnenkort zal ik er meer over schrijven op mijn website. dus hou het in de gaten.   

*yogacongres 2010 op 23 en 24 april te Elspeet: vrijdagochtend *workshop van Yvonne Esser, directe en indirecte beïnvloeding van de adem. vrijdagmiddag *workshop van Hugo Boon, houdingen, chakra’s, energie, klanken vrijdagavond *mantra’s en kirtans met Hugo Boon, Chris Bieze, Petra Janssen. zaterdagochtend *workshop Bones for Life & Felderkrais van Ria Heuvelman dit is een specialisme in osteoporose. zaterdagmiddag *workshop van Alberto Paganini, prana yoga flow, waarbij allerlei yogatechnieken geleerd en geoefend werden. Een fijne bijeenkomst midden op de Veluwe met prachtig weer. Interessante bijscholingen waar ik weer veel van heb geleerd, die ik verder voor mezelf kan uitwerken om vervolgens weer inspiratie en praktisch voordeel uit kan halen.   *Yvonne Esser was voor mij weer een opfrisser van wat ik wist en weer meer verdieping.     *Hugo Boon was erg goed, had prachtige inzichten gegeven.    *Ria Heuvelman was heel enthiosiast, en bracht dat helemaal op je over.   *Alberto Paganini liet zien dat je door heel goed naar de natuurlijke beweging te kijken en daarin mee te gaan, je niet meer kracht nodig hebt maar balans zoekt in dat wat je doet.  

               

 **BIJSCHOLINGEN 2011:

*12-13 Februari Layayoga bij Hans ’t Hart = yoga met klanken. In de Beukenhof in Biezenmortel. Een herhaling van informatie. Weer heerlijk helder gemaakt. Ontmoetingen met leerlingen en afgestudeerden. De hatha-yoga beoefent met een continu gezoem van ons neuriën. De spanning losgetrilt, de energie weer in beweging gebracht.

en ook heb ik in mei weer deel genomen aan het nationaal yogacongres in Elspeet. Met weer interessante bijscholingen. 

waaronder een bijscholing verzorgd door Maartje ’t Hooft. Yoga Aplomb. In het lood staan. Een veel omvattend iets waarvan ik nog veel meer wil weten voordat ik het uberhaupt zou kunnen overdragen. Ook een mindfullness bijscholing heb ik aldaar gevolgd.

                   

**BIJSCHOLINGEN 2012:

*3 maart “Yoga en Verstilling”.  Erkende bijscholing verzorgt door Lea Vos te Oosterbeek. Verschillende meditatietechnieken, handreikingen geleerd. Weer een enorme inspiratiebron voor mijn lessen en weer een fijne lering en inzichtenverbreding voor mijn eigen yogapad.

*14-15-16 september inspriratieweekend obv Lea Vos. Een lang weekend in de Beukenhof te Biezenmortel. Les van verschillende docenten en een uitwisseling van 21 verschillende ervaren yogadocenten. Een bron van kennis en inspriratie die zeker zijn bijdrage weer heeft geleverd om nog intenser de diepte van het yogapad in te gaan.

                   

**Bijscholingen 2013:

*Vele ademtraining gevolgd, samen met studiegenoten. Voornamelijk mezelf verdiept in de ademhaling.

*29 november stond bijscholing “yoga en dans” op mijn program. Bijscholing bij de samsara stichting te Bilthoven.

**BIJSCHOLING 2014:

*10 oktober hartcoherentie. Bijscholing bij Corina van Dommelen, PranaYogaStudio te Eindhoven

**BIJSCHOLING 2015

Februari ben ik gestart met de meditatie opleiding onder leiding van Hans ’t Hart. Deze opleiding duurt 1 jaar.

Verder heb ik de bijscholing gevolgt van Joop van Remortel. Deze bijscholing stond in het teken van YogaNidra. Onder invloed van de methode van “van Dixhoorn”. Een bijscholing die me weer meer inzicht heeft gegeven in de enorme stilte en ontspanning die zo veel invloed heeft op ons welbevinden. We kunnen nog zo gezond eten, zo gezond bewegen maar als we vergeten stil te zijn om bij onszelf te komen dan komt er niets tot stand. De enorme werking zit in de verwerking en dus in de stilte, daar waar alles bijeenkomt om in het werkelijke zelf in te dalen (bezit te maken).

*BIJSCHOLING 2016

In april heb ik de meditatie opleiding afgesloten.

De ademoefeningen ben ik net als in 2015 met anderen aan het trainen. Hier zijn inmiddels vele uurtjes mee gevuld. Maar de uitwerking is zo enorm. En dat wil ik ook in 2017  weer gaan ervaren.

 

 

*BIJSCHOLING 2017  

In 2017 startte ik het 5e jaar bij Hans ’t Hart. Speciaal voor yogadocenten die al zijn afgestudeerd en wat uitbreiding en verdieping willen. Dit geheel volgens het pad van patanjali. Hiermee een hoop inspiratie halend om mijn lessen steeds beter te laten worden. Groeiende in mijn eigen proces en daarin een ieder hierin mee te nemen.

 

Verder ben ik me aan het verdiepen in de tibetaanse healing yoga. Lu Jong. Dit is nog maar net in een pril beginstadium. Maar het voelt wel heel erg bijzonder. 

 

*BIJSCHOLING 2018 

Ik heb het 6e jaar afgesloten en zoveel weer geleerd dat ik zeker ook het 7e jaar wil volgen.

In zomerstop ben ik in Gent HotYoga gaan volgen om te ervaren of ik hieruit ook nog wat elementen kan halen voor mijn eigen ontwikkeling.

 

*BIJSCHOLING 2019

Inmiddels al 21 jaar als yogadocent aan het werk in mijn eigen praktijk. Nog steeds nieuwsgierig naar dat wat er allemaal nog te leren is. Ook in 2019 heb ik de Blikopener in Tilburg regelmatig bezocht. Het 7e jaar heb ik dit jaar afgesloten. 

 

*BIJSCHOLING 2020

En toen werd alles anders. Geen bijscholingen. Alles afgelast.

Wetend er komt een andere tijd. En daar maken we gewoon weer het beste van.  

                           Groet, Lian